fredag 29 juni 2012

Älskling, jag ska bara kasta mig in i duschen

Jag har alltid älskat att bada badkar. Ligga länge i lite för varmt vatten och bara njuta. Duschar är det man gör efter man har badat eller efter träning. Typ.

Under graviditeten "fick" jag inte duscha eller bada för varmt. Vi har inget badkar i vårt gemensamma boende heller så duscha blev inte alls någon riktig njutning. Jag duschade förstås ändå, det var ju inte så att jag inte tvättade mig regelbundet. MEN nu, nu när jag ska ta igen dessa månader med ljummet vatten så skållar jag mig nästan. Dessutom hinner jag sällan duscha under dagen när jag är ensam med lilla C. Så när Finaste kommer hem då lämnar jag lillan till honom och säger att jag ska hoppa in i duschen. Och sedan tar jag mig inte ut. Jag bara står där och kan inte sluta duscha. Nu är jag uppe i halvtimmar.

Och jag vet inte ens vem jag försöker lura med orden; Älskling, jag ska bara kasta mig in i duschen...

fredag 22 juni 2012

En midsommardröm

Ett falurött hus med vita knutar. En grönskande lind på gården. Stockholms skärgård. Brygga med en båt som ligger fasttöjd. Grillen är tänd och bordet dukat. Grannarna skrålar snapsvisor längre bort. Barn skrattar. Det blir nog inte mer idylliskt än såhär.

Och mitt i allt detta sitter jag och ammar. Jag är här med min familj och firar midsommar. Min familj. Min underbara karl och vår dotter. Och vår midsommardröm. I år har vi allt vi önskar. Nästa år kanske vi önskar något annat och firar därefter. Eller inte alls.

Men här och nu så är lyckan total. Livet känns komplett och jag sparar detta minne bland mina favoriter. det här är min midsommardröm.

Glad midsommar!

måndag 18 juni 2012

Villavillerkulla

Jag vill ha hus. Jag vill ha en trädgård där lilla C kan springa omkring en dag. Där jag kan ligga i rabatten och där körbärsblommorna blommar under försommaren. Där det finns rum för familjen att växa.

Vi hittade ett sådant hus idag. Ett som vi blev kära i. Ett charmigt hus med en liten trädgård. Med körsbärsträd.

Med ett livsfarligt stup i anslutning till trädgården. Med en elpanna som drar en förbaskat massa el. Och med ett sittbadkar som lillan inte kan bada i.

Så, vad ska jag fokusera på? Det som ger mig fjärilar i magen och spär på villadrömmen? Eller det andra för att inte bli besviken?

Jag kommer nog inte vilja ligga i rabatten ändå. Nej, det låter nog mysigare än vad det är. Eller?

Multitasking

C sitter i babybjörnen på min mage. Där är hon lugn en stund. Medan passar jag på att plocka ner all disk från gårdagens middagsbjudning aka fylla diskmaskinen, vattna blommor, äta frukost, sätta på nytt kaffe, klippa ner orkidéer, sortera ut gamla skor till Stadsmissionen, skura tvättstället, lägga kläder som ska handtvättas i blöt, plocka undan kläder, dricka kaffe (vid sidan av C, inte över henne) och dammsuga lite. Och blogga från mobilen. När jag är klar med detta sover C. Multitasking is da shit, nu är det undanplockat, C sover och jag får lite tid att bara ligga i soffan.

Over out.

fredag 15 juni 2012

Sömnlös i Örnsberg

Och plötsligt är det jag som ligger här vaken när familjen sover. Varm, för att inte säga svettig och med total insomnia. Har kollat Facebook. Twitter. Instagram. Lagt på Wordfeud. Till. Och. Med. Hemnetat. Och ammat förstås, det är ju hela anledningen till att jag ligger här och känner mig galet uppkopplad men samtidigt så frånkopplad. Lyssnar till lillfisens grymtningar. Livet är ändå bra fint.